Op zoek naar congres techniek of audiovisuele oplossingen voor uw congres?

Bent u binnenkort van plan om een congres te organiseren? En wilt u er dan voor zorgen dat uw boodschap zo helder mogelijk overkomt bij een groot publiek? Ook voor uw congres maakt Bridge Event Facilities de juiste mix van audiovisuele middelen: lichtgeluid en beeld
Op zoek naar 1 aanspreekpunt voor congres techniek, congres decors, congres stands, signing en registratie balies? Wij adviseren u graag!

Technische oplossingen voor uw congres

Voor elk congres, elke locatie en elke congresopstelling is maatwerk vereist. Heeft u een van onderstaande vragen?

 • Hoe groot moet mijn videoscherm zijn?
  Voor elke locatie en presentatie het juiste scherm
  De grootte van het projectiescherm is afhankelijk van de hoogte van de locatie en de afstand tussen projectiescherm en de bezoekers van het congres. Als de hoogte beperkt is in de locatie, dan kan gekozen worden voor extra schermen in de zaal wij noemen dat delayschermen.
   
 • Op welke hoogte moet het videoscherm hangen of staan?
  Er mogen geen sprekers voor het scherm staan.
  De hoogte van de onderkant van het scherm moet zodanig zijn, dat de sprekers niet voor het scherm staan en ook de onderste teksten op het scherm leesbaar zijn voor de luisteraars achter in de zaal. Het kan zijn dat er gekozen moet worden voor twee projectieschermen (1 voor elke zijde naast het podium) indien er niet voldoende hoogte is om het scherm op een hoogte te monteren zodat sprekers niet in het beeld staan. wanneer het scherm erg hoog hangt, moeten de 1e rijen toehoorders steeds ver omhoog kijken, in dat geval adviseren wij extra schermen ter ondersteuning zodat ook de 1e rijen bezoekers een natuurlijke kijkhoek hebben naar spreker en de presentaties op de schermen. Onze specialisten adviseren u graag voor de juiste inzet van de techniek.
   
 • Moet ik een projector of LED scherm gebruiken voor mijn congres?
  Er zijn 2 belangrijke redenen om te kiezen voor een LED scherm
  1. als er veel omgevingslicht is en met name zonlicht direct op het scherm, is een LED scherm meestal de beste keuze
  2. tussen projector en projectiescherm mogen geen obstakels zijn als projectie vanaf de voorzijde (opzicht projectie) en vanaf de achterzijde van het scherm (doorzicht) niet mogelijk is, dan kan een LED scherm de juiste keuze zijn. Uiteraard is de benodigde grootte van het scherm mede bepalend, voor een kleine groep toehoorders op niet al te grote afstand, kan een groot LCD scherm ook een oplossing zijn. Laat u adviseren door onze specialisten.
   
 • Wat is een meekijkscherm?
  Door het meekijk scherm meer focus op het publiek.
  Een meekijkscherm wordt op het podium geplaatst zodat de sprekers mee kunnen kijken naar de presentatie die op het projectiescherm te zien is.Door plaatsing van een meekijkscherm hoeven de sprekers niet telkens om te kijken om te controleren of hun verhaal synchroon loopt met de beelden.
  TIP: Laat de sprekers voorafgaande aan hun lezing op het podium checken of de powerpoint klopt en compleet is.
   
 • Hoe houd ik de bezoekers achterin de zaal gefocust?
  Sprekers live in beeld voor optimale focus achter in de zaal.
  Met camera's kunnen de sprekers worden gefilmd en live worden weergegeven op de projectieschermen. Door gebruik te maken van een meercamera registratie kunnen sprekers en toehoorders vanuit meerdere hoeken in beeld worden gebracht.
   
 • Livestreamen van hybride congressen.
  Congressen live of online volgen.
  Ook voor het verzorgen van een livestream beschikken wij over de juiste materialen en ervaring. Via het Vimeo platform kunnen wij zorgen voor een livestream, voor uw congres of Algemene Vergadering van Aandeelhouders; eventueel  beveiligd met een toegangscode. Ook chatfuncties en terug kijken on demand is mogelijk via dit platform. Door middel van Livetiteling kunnen sprekers namen live in beeld getoond worden.
   
 • Hoe groot moeten de lettertypes van mijn powerpoint presentatie zijn?
   
 • Kan ik zelf mijn presentatie doorklikken of doet de techniek dat?
  Veel sprekers geven er de voorkeur aan om zelf hun presentatie door te klikken. Wij willen de laptop met presentatie graag bij de techniek plaatsen, zodat we kunnen assisteren of ingrijpen als er een technisch probleem zou ontstaan. De spreker kan gebruik maken van een draadloze afstandbediening.
  TIP: laat de spreker met de afstandbediening zijn presentatie checken, zodat hij kan wennen aan het gebruik van de afstandbediening.
   
 • Is mijn filmpje scherp genoeg op een groot scherm?
  Hoge resolutiefilmpjes voor een haarscherp beeld.
  Uw filmpje wordt op een groot scherm geprojecteerd, dus zorg voor hoge resolutie filmpjes die u op uw laptop heeft opgeslagen.
  Check altijd voorafgaande aan uw presentatie of het filmpje goed afspeelt. Onze technici hebben altijd een extra laptop beschikbaar. Wij willen graag een back up van uw filmpje zodat we bij een eventuele hapering bij het in starten of afspelen onmiddellijk kunnen schakelen naar een andere laptop.
   
 • Welke microfoon gebruik ik?
  Voor elke spreker de juiste microfoon.
  De juiste microfoon is een microfoon waar je op een kleine afstand een verstaanbaar geluid mee kunt produceren. De akoestiek van de ruimte en de plaatsing van de luidsprekers spelen een grote rol en kunnen microfoons hinderlijk beïnvloeden. Geluid moet vooraf goed worden getest en afgeregeld om rondzingers (piepen) van de microfoon te voorkomen. Een draadloze headset geeft een spreker bewegingsvrijheid èn laat de handen vrij. Een draadloze handheld microfoon geeft veel bewegingsvrijheid, maar moet wel op de juiste afstand van de mond gehouden worden voor een goede verstaanbaarheid. Richt een handheld microfoon NOOIT op een luidspreker, dit kan leiden te harde rondzingers en kan in een extreem geval leiden tot gehoorschade. Tot slot is er nog een mogelijkheid om microfoons op een katheder te plaatsen. Wij plaatsen bij voorkeur 2 condensator microfoons op een katheder, zodat de spreker ook goed verstaanbaar is als hij met zijn hoofd draait. Helaas zijn katheder microfoons niet ideaal voor het podiumplaatje, een spreker kan min of meer verdwijnen of minder zichtbaar zijn achter de microfoons. Iets om op te letten bij een repetitie of technische doorloop.
   
 • Is het geluid overal goed te verstaan?
  Gelijkmatig zaalgeluid uit de natuurlijke richting.
  Laat een goed geluidsplan maken voor de betreffende locatie. Het geluid moet overal goed verstaanbaar zijn en grote niveau verschillen moeten worden vermeden.
  Als er gebruik gemaakt wordt van meerdere luidsprekers, dan moet het geluid "in tijd" staan, anders wordt het onverstaanbaar. Verder vinden wij het belangrijk dat het geluid uit de natuurlijke richting komt. Daarom plaatsen wij heel vaak "ïnfill" luidsprekers voor het podium zodat de 1e rijen toehoorders ook de ervaring hebben dat het geluid van de sprekers vanaf het podium komt en niet vanaf boven of zijkant podium.
  Met de huidige technieken kan geluidsdruk visueel gemaakt worden. Wij kunnen dit voor u verzorgen.
   
 • Waarom gebruiken jullie monitorgeluid of podiumgeluid?
  Reflecties van het zaalgeluid zijn erg hinderlijk voor sprekers.
  Een spreker op het podium moet vragen van de toehoorders goed kunnen verstaan, maar minstens zo belangrijk is een klein beetje ondersteunend geluid van de eigen stem van de spreker. Als er geen podiumluidspreker is kan het voorkomen dat de spreker zijn eigen stem terug hoort via reflecties uit de zaal, dat is niet wenselijk, daarom adviseren wij podiumluidsprekers.
   
 • Is goed podiumlicht belangrijk voor mijn congres?
  Zonder goed licht, is een spreker niet verstaanbaar.
  Dat klinkt misschien vreemd, maar ook de body language van de spreker is onderdeel van de presentatie.
  Belangrijk is dat de verlichting op de juiste manier is geplaatst. De spreker moet zijn publiek nog kunnen zien, niet verblind worden door het licht en tegelijkertijd goed zijn uitgelicht, zodat er geen rare schaduw op het gezicht zichtbaar is. Goed frontlicht (podiumlicht vanaf zaal naar podium) heeft ook de juiste kleur temperatuur zodat sprekers niet te bleek zijn in de spotlights. Meestal worden meerdere spots ingezet als frontlicht. Een "totaaltje" zorgt er voor dat het podium op de volledige breedte is belicht; een "speciaaltje" zorgt voor een intiem sfeertje, doorgaans gebruikt voor sprekers die achter de katheder staan.
  Naast het frontlicht gebruiken wij ook tegenlicht om "diepte" in het toneel beeld te creëren. Daarnaast kan een zijlichtje op de katheder erg prettig zijn voor de sprekers.
  Dit totale podiumlicht kan nog worden aangevuld met belichting van decor of geprinte banners.
   
 • Is de spreker op tijd klaar?
  Een ervaren spreker weet hoeveel tijd nodig is voor een goede presentatie. Door gebruik te maken van spreektijd signalering weet een spreker hoeveel tijd hij nog heeft om te spreken, daardoor kan hij ongemerkt versnellen in zijn presentatie zodat hij op tijd klaar is en het programma niet uitloopt. 
   
 • Hoe groot moet het podium zijn?
  De grootte van het podium hangt af van de setting op het podium, het aantal personen wat gelijktijdig op het podium staat en de mogelijkheden op de locatie.
  Ook de hoogte van het podium kan een rol spelen bij het bepalen van de podium maten. 
  TIP:  zorg voor een veilig podium: geen losliggende kabels en duidelijk signalering van podiumranden en trappen.     

Facilitaire oplossingen voor uw congres?

Ook bij onderstaande vragen kunnen wij helpen:

 • Welke oplossingen zijn er voor registratie- en service balies voor de congresbezoekers?
 • Welke signing oplossingen zijn er mogelijk voor ons congres?
 • Ik zoek een verrassende entree voor mijn congres.
 • Ik zoek uniforme stands voor mijn sponsoren.
 • Ik zoek facilitaire zaken voor veiligheid bij een congres?
 • Ik zoek een technische partner die zorg draagt voor veiligheid en expotechniek.
 • Ik zoek een meedenker voor op- en afbouwplanning van het congres.
 • Ik zoek een oplossingen voor de logistiek van mijn congres.
 • Ik zoek een gaaf decor voor mijn congres.

  Het maakt niet uit welke vraag u heeft, wij kunnen zorgen voor een passende oplossing. Bridge Event Facilities inventariseert, adviseert, ontwerpt en realiseert de juiste oplossing voor uw vraagstuk. Wij denken mee! Technisch, creatief en budgettair de juiste oplossing voor uw congres.

Theateropstelling

De meest bekende congresopstelling is de theateropstelling. Het is een zeer betaalbare optie waar vooral de spreker veel informatie zendt en het publiek ontvangt. Door de afstand is interactie met het publiek lastig. Bridge Event Facilities levert alle audiovisuele ondersteuning voor een klein of groot congres, zoals licht, geluid, projectie, live-registratie, etc.

Arena opstelling

Met de Arena opstelling voelt de afstand tussen het publiek en de spreker niet groot. Het heeft de vorm van een amfitheater; de spreker staat in het midden (eventueel op een verhoogde vloer) en rondom zijn tribunes gevuld met de bezoekers. Dit congresconcept leent zich voor een informeel congres met een dynamisch programma. Maar niet iedere spreker kan omgaan met het feit dat het publiek om hem heen zit. 

Lagerhuissetting

Bij een lagerhuissetting zit het publiek tegenover elkaar met een of meerdere sprekers in het midden. Hierdoor is de afstand tussen spreker en publiek klein, wat zich perfect leen aan een discussie. Bij grotere congressen, ofwel meer publiek, zijn tribunes gewenst. Bij deze setting zijn er meer kosten doordat audiovisuele ondersteuning dubbel gebruikt is.

Interactief Congres

Een congres en een actief netwerkevent in één, dat is het unieke aan deze congresvorm. Tijdens het congres wordt er gebruik gemaakt van meerdere podia waardoor er snel van het ene naar het andere onderdeel geschakeld kan worden. Doordat alle gasten op draaistoelen plaatsnemen kunnen zij snel switchen tussen de verschillende podia, bovendien. zitten bezoekers aan een tafel wat netwerken meteen stimuleert; bezoekers raken sneller met elkaar in gesprek.