Congrestechniek

Bent u binnenkort van plan om een congres te organiseren? En wilt u er dan voor zorgen dat uw boodschap zo helder mogelijk overkomt bij een groot publiek? Ook voor uw congres maakt Bridge Event Facilities de juiste mix van lichtgeluid en beeld

Uiteraard heeft de (audiovisuele) techniek onze aandacht, maar bij het organiseren van een congres is er meer waar wij rekening mee houden. Naast ons technisch vakmanschap hechten wij ontzettend veel waarde aan creativiteit en veiligheid. ‘Show your best’, op alle vlakken willen wij de beste zijn én het beste laten zien.  

Theateropstelling

De meest bekende congresopstelling is de theateropstelling. Het is een zeer betaalbare optie waar vooral de spreker veel informatie zendt en het publiek ontvangt. Door de afstand is interactie met het publiek lastig. Bridge Event Facilities levert alle audiovisuele ondersteuning voor een klein of groot congres, zoals licht, geluid, projectie, live-registratie, etc.

Arena opstelling

Met de Arena opstelling voelt de afstand tussen het publiek en de spreker niet groot. Het heeft de vorm van een amfitheater; de spreker staat in het midden (eventueel op een verhoogde vloer) en rondom zijn tribunes gevuld met de bezoekers. Dit congresconcept leent zich voor een informeel congres met een dynamisch programma. Maar niet iedere spreker kan omgaan met het feit dat het publiek om hem heen zit. 

Lagerhuissetting

Bij een lagerhuissetting zit het publiek tegenover elkaar met een of meerdere sprekers in het midden. Hierdoor is de afstand tussen spreker en publiek klein, wat zich perfect leen aan een discussie. Bij grotere congressen, ofwel meer publiek, zijn tribunes gewenst. Bij deze setting zijn er meer kosten doordat audiovisuele ondersteuning dubbel gebruikt is.

Interactief Congres

Een congres en een actief netwerkevent in één, dat is het unieke aan deze congresvorm. Tijdens het congres wordt er gebruik gemaakt van meerdere podia waardoor er snel van het ene naar het andere onderdeel geschakeld kan worden. Doordat alle gasten op draaistoelen plaatsnemen kunnen zij snel switchen tussen de verschillende podia, bovendien. zitten bezoekers aan een tafel wat netwerken meteen stimuleert; bezoekers raken sneller met elkaar in gesprek.