Projectmanager nodig voor uw evenement?

Een beurs, congres of ander event kan eigenlijk niet zonder een goede projectmanager. Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken en u wilt dat alles tijdens het event soepel verloopt. Veel eventplanners hebben het zelfs zo druk, dat ze zich met sommige zaken liever niet bezighouden. Gedegen projectmanagement is op zo’n moment een fijne uitkomst.

Een projectmanager kan zich bijvoorbeeld bezighouden met het verzorgen van technische tekeningen of de stroomvoorziening tot in de kleinste details uitwerken. Zaken die normaal gesproken vaak bij de eventplanner terechtkomen, maar niet tot hun hoogste prioriteiten behoren. Voor een projectmanager is het niet alleen fijn om wat taken uit handen te geven, een ervaren projectmanager heeft vaak ook meer ervaring op het gebied van technische zaken.

Wat doet een projectmanager bij een beurs, congres of event?

Een projectmanager is bij een evenement de spin in het web. Door gestructureerd en nauwkeurig te werken kan een projectmanager ervoor zorgen dat alle benodigde installaties staan als een huis. Dit gaat van het eerste ontwerp tot het maken van een aftermovie. De projectmanager denkt mee in de ontwerpfase, biedt ondersteuning bij het ontwerpen van een stand of een volledig evenement, werkt de technische tekeningen uit, zorgt dat alle materialen besteld worden en zorgt dat alles goed afgestemd is met externe partijen.

Schakel een projectmanager in voor het ontwerpproces

Wanneer een eventplanner een heleboel ideeën heeft maar ze nog niet op papier kan krijgen, kan een projectmanager begeleiden in het ontwerpproces. Denk bijvoorbeeld aan het maken van technische tekeningen in 3D of VR.

Laat een projectmanager uw beurs, congres, stand of evenement ontwerpen

Bij Bridge Event Facilities hebben we al meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van 3D ontwerpen, maar sinds kort ontwerpen we ook in VR. Zo’n 3D of VR ontwerp biedt een extra beleving. U kunt zo bijna door uw evenement of stand lopen. Extra handig: een 3D ontwerp is meteen te gebruiken als een 2D werktekening voor standbouwers.

Laat een projectmanager de stroomvoorziening regelen

Tijdens een event is stroom van groot belang. Een projectmanager weet precies wat er nodig is en kan dus alle benodigde stroom aanvragen. Van de stroomaanvraag voor uw stand tot het uitwerken van een compleet stroomplan: een ervaren projectmanager weet wat er moet gebeuren.

Meer over projectmanagement bij Bridge Event Facilities