Wat is congrestechniek

Congrestechniek is de combinatie van licht, geluid en beeld tijdens een grote bijeenkomst rondom een thema.

Congrestechniek

Een congres is een grote bijeenkomst die wordt georganiseerd rondom een bepaald thema. Tijdens een congres wordt dus kennis uitgewisseld over een bepaald vakgebied. In het bedrijfsleven wordt een congres ook wel een symposium of conferentie genoemd. 

Tijdens zo’n congres is het belangrijk dat uw bedrijf opvalt, zodat u uw boodschap helder over kunt brengen op een groot publiek. Een goede mix van professioneel licht, geluid en beeld mag dan niet ontbreken. Naast technisch vakmanschap is ook creativiteit en veiligheid van groot belang. De combinatie van al deze zaken noemen we congrestechniek.

Meer weten over congrestechniek? Lees wat we bij Bridge Event Facilities kunnen doen op het gebied van licht, geluid en beeld bij uw congres! >>

Congresopstellingen

Tijdens een congres worden vaak lezingen gehouden. Een bekende congresopstelling is dan ook de zogenaamde theateropstelling. Voor een intiemere lezing kan ook gekozen worden voor een arena opstelling, lagerhuissetting of interactief congres. 

Wat is een congresstand

Een congresstand moet op iedere locatie gemakkelijk kunnen worden opgebouwd. Het is handig als een stand op een congres flexibel is in afmetingen en opbouw. Maar wat is een congres precies?

Een congres wordt vaak georganiseerd in een grote evenementlocatie. Het is daarom belangrijk dat een congresstand een strakke uitstraling heeft die de corporate identity naar voren laat komen. Een standaard congresstand wordt vaak opgebouwd met een truss constructie. Een congresstand kan er met weinig middelen toch voor zorgen dat uw bedrijf opvalt in een grote ruimte.

Met drie wanden, een vloer en het juiste meubilair kunt u de uitstraling kiezen die past bij uw bedrijf.

Een congresstand op maat laten ontwerpen? Wij hebben oplossingen voor ieder budget! Lees hier meer >>

Congresconcepten op maat

Waar bent u naar op zoek? Dat is de belangrijkste vraag bij het ontwerpen van een congres. Organiseert u het congres en bent u op zoek naar de perfecte indeling voor de ruimte waar lezingen worden gehouden? Of staat u op een congres om informatie over uw bedrijf te delen en weet u niet hoe uw congresstand in moet richten?

Een professional kan u helpen bij het ontwerpen van het perfecte congres. Bij Bridge Event Facilities regelen we de congresstand die aansluit op al uw wensen. Onze congresstands zijn:

 • Strak
 • Professioneel
 • Voor iedereen, ook met een laag budget
 • Inclusief meubilair

Onze standaard congresstand bevat drie wanden, een vloer, een brugtafel, een etaleerkubus en barkrukken. Deze basis kan uitgebouwd worden.

Congresstands inrichten

Naast het opbouwen van uw congresstand, moet deze natuurlijk ook ingericht worden. Tijdens een congres mag een fijne plek om te zitten en brainstormen natuurlijk niet ontbreken. Het kan ook handig zijn om wat dingen tentoon te stellen. Om uw congresstand volledig in te richten, helpen we u graag. Wij faciliteren hierin al vanaf €150 per vierkante meter inclusief meubilair. Benieuwd naar de perfecte inrichting voor uw congres? Wij denken graag met u mee.

Lees meer over congresstands inrichten >>

Lees meer over congrestechniek


Wat te doen tijdens een congres?

Een congres is een evenement rondom een bepaald thema. De deelnemers variëren daarbij van sprekers tot leden van een organisatie of bedrijf. Een congres wordt ook wel een symposium of een conferentie genoemd. Het belangrijkste doel van een congres is het uitwisselen van gedachten of kennis. Interactie is dus van groot belang tijdens een congres. Weet u niet hoe u dit aan moet pakken? Er zijn verschillende manieren!

Organiseer een seminar

Een seminar is een bijeenkomst waarbij kennis wordt uitgewisseld. Perfect voor uw congres, symposium of conferentie dus! Door middel van een lezing of workshop gaat een deskundige in gesprek met de deelnemers. Een congres wordt echter vaak georganiseerd in een grote, drukke ruimte, terwijl er bij een seminar juist behoefte is aan rust. Door slim te werken met theaterdoeken, podia, geluid en technische ondersteuning kan er in iedere ruimte een seminarruimte gecreëerd worden. Zo wordt niemand afgeleid en is de aandacht bij de spreker. Ieder seminar heeft een ander doel. Misschien wilt u alleen een boodschap overbrengen? Of wilt u juist een interactief onderdeel tijdens uw congres? Voor ieder seminar is er een bijpassende opstelling. Denk bijvoorbeeld aan deze opstellingen:

 • Boksringopstelling (bekijk voorbeeld)
 • Arena opstelling (bekijk voorbeeld)
 • Lagerhuis opstelling (bekijk voorbeeld)
 • Theateropstelling (bekijk voorbeeld)
 • Carré opstelling (vraag naar de mogelijkheden)
 • Cabaretopstelling (vraag naar de mogelijkheden)
 • In the round opstelling (vraag naar de mogelijkheden)
 • Panorama opstelling (vraag naar de mogelijkheden) 
 • U-vorm opstelling (vraag naar de mogelijkheden)

Interactief congres

Als organisator hoopt u dat er tijdens uw congres, symposium of conferentie volop ideeën en kennis uitgewisseld wordt. Het liefst organiseert u dus een interactief congres. Om de deelnemers van de dag daarbij een handje te helpen, zijn er verschillende mogelijkheden. Maak uw congres nog interactiever en completer met de volgende opties:


Direct een congrestechniek offerte ontvangen? 

Offerte ontvangen voor het licht en geluid tijdens uw congres? Of een offerte op maat ontvangen? Neem contact met ons op of lees hier meer.


Lees meer over interactieve elementen tijdens een congres


Meer informatie
Bridge Event Facilities | Standbouw | Lichttechniek | Podiumtechniek | Signing | Dryhire | AV techniek | Locaties | Balies | Standinrichting | Geluidstechniek

congrestechniek congrestechniek congrestechniek congrestechniek