Wat is lichttechniek?

Lichttechniek is de verzamelnaam voor alles wat komt kijken bij het installeren van licht tijdens events. Van het opstellen tot een gedetailleerd lichtplan tot het installeren van de lampen: bij een beurs, congres of event mag professionele verlichting niet ontbreken. Zonder een goede lichtinstallatie valt u namelijk niet op.

Bij Bridge Event Facilities hebben we alles in huis voor een goede belichting. Van zakelijk, helder en ingetogen licht tot feestelijk licht met verschillende kleuren; alles is mogelijk! Licht is bepalend voor de sfeer die u uitstraalt. Huur daarom altijd een professionele lichttechnicus in voor uw event. 


Het belang van goed licht tijdens uw event

Lichttechniek is erg belangrijk tijdens uw event. Naast geluid- en podiumtechniek mag dit niet ontbreken. Licht is sfeerbepalend. Natuurlijk moet een spreker verstaanbaar zijn, maar tijdens een beurs wilt u ook dat uw stand opvalt tussen de andere aanwezige stands. De standinrichting en eyecatchers moeten goed uitgelicht worden om ze op te laten vallen. 

Lichttechnici voor uw event

De technici van Bridge Event Facilities weten welk licht uw event nodig heeft. Ze kennen het spel van licht en donker. Daarnaast weten ze ook te spelen met kleur, richting, vorm en intensiteit. Door de juiste keuzes te maken is uw stand perfect uitgelicht, staat de persoon op het podium in de spotlights en wordt het bedrijfsfeest nóg swingender! 

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze lichtprofessionals? Ze zijn bekend met standlicht én eventlicht >>


Wat is LED verlichting?

LED staat voor Light Emitting Diode. LED werd al in 1962 uitgevonden, maar werd pas aan het eind van de jaren negentig geproduceerd voor dagelijks gebruik.

De voordelen van LED verlichting

LED is lager in het energieverbruik en heeft een langere levensduur. Een ander groot voordeel is dat LED lampen niet zo warm worden als traditionele lichtbronnen. Daardoor is deze verlichting erg milieuvriendelijk; minder CO2 uitstoot en gebruikte materialen beland veel minder snel op de afvalbergen. 

Meer over LED verlichting voor beurzen, congressen en events >>

LED verlichting tijdens een beurs, congres of event

Bridge Event Facilities heeft diverse soorten LED verlichting voor evenementen in het assortiment. Anders dan bij spaarlampen, brandt een LED lamp onmiddellijk op vol vermogen. In vergelijking met gloei- en halogeenlampen is de LED lamp niet gevoelig voor trilling. Bovendien is de LED lamp niet alleen dimbaar maar ook in te stellen in een andere kleur.


Lichttechniek offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen voor standlicht, eventlicht of LED verlichting op uw beurs, congres of event? Bij Bridge Event Facilities helpen we u graag verder! 

Vraag direct een offerte aan voor lichttechniek >>


Lees meer over Lichttechniek


Meer informatie
Bridge Event Facilities | Standbouw | Congrestechniek | Podiumtechniek | Signing | Dryhire | AV techniek | Locaties | Balies | Standinrichting | Geluidstechniek

Lichttechniek Lichttechniek Lichttechniek Lichttechniek Lichttechniek