Wat is modulaire standbouw?

Modulaire standbouw is een standconcept waarbij de materialen en onderdelen steeds in nieuwe samenstellingen opgebouwd kan worden. Hierdoor is het mogelijk om iedere keer een nieuwe stand te bouwen met vrijwel dezelfde materialen. Vaak wordt er gedacht dat met modulaire standbouw uitsluitend eenvoudige stands te bouwen zijn, maar niets is minder waar. Modulaire standbouwsystemen zijn zo flexibel dat alles mogelijk is. Van een compacte tot een imposante stand: met de juiste techniek, eyecatchers en meubels ziet iedere modulaire stand er perfect uit.

Modulaire standbouw is populair vanwege de makkelijke opbouw en de vele mogelijkheden, maar deze vorm van standbouw heeft nog een ander voordeel. Modulaire standbouw is ecologisch gezien een stuk meer verantwoord dan andere vormen van standbouw. Aluvision, een modulair standbouwconcept, is gemaakt van aluminium. Dit materiaal is volledig recyclebaar, licht van gewicht en gaat lang mee. Bovendien worden de frames telkens opnieuw gebruikt, waardoor er veel minder materiaal weggegooid hoeft te worden na afloop van een beurs.

Voor wie is modulaire standbouw geschikt?

Voor bedrijven die meerdere keren per jaar deelnemen aan beurzen of evenementen, kan het verstandig zijn om te kiezen voor modulaire standbouw. Omdat de onderdelen van deze stands meerdere keren te gebruiken zijn, is het prijstechnisch gezien vaak voordelig. Bovendien is modulaire standbouw duurzamer en gemakkelijk op te bouwen.

modulaire standbouw

Zijn de mogelijkheden van modulaire standbouw beperkt?

De mogelijkheden van modulaire standbouw zijn juist eindeloos! Met het flexibele systeem kan iedere stand gemaakt worden. Van klein tot groot, met hoeken of bochten, lang of juist heel breed: alles is mogelijk. Samen met u bepalen we wat u nodig hebt om indruk te maken op bezoekers.

Is het mogelijk om dezelfde stand er anders uit te laten zien?

Eén van de voordelen van modulaire standbouw is dat bijna alles herbruikbaar is. De basismaterialen kunnen zo worden aangepast, dat uw gasten zullen denken dat er een compleet nieuwe stand staat! Met verwisselbare doeken en panelen kan een modulaire stand er iedere keer anders uitzien.

Is een modulaire stand gemakkelijk op te bouwen?

Het modulaire standbouwsysteem van Aluvision staat bekend als gemakkelijk op te bouwen. De frames worden afgewerkt met panelen voor een strak resultaat. De frames worden met een schroefverbinding aan elkaar vastgemaakt. Het systeem is bovendien licht in gewicht, wat het extra gemakkelijk maakt om op te bouwen. Dat komt goed uit, want de toegestane opbouwtijden in de wereld van standbouw worden steeds korter. Door een eenvoudige montage is de opbouwtijd van een modulaire stand minimaal.

modulaire standbouw

Sluit een modulaire stand wel aan op de huisstijl van mijn bedrijf?

De mogelijkheden van modulaire standbouw zijn eindeloos, óók als het aankomt op het verwerken van uw huisstijl. Bij Bridge Event Facilities hebben we verschillende panelen die bestickerd kunnen worden zodat ze helemaal aansluiten op uw huisstijl.

Kan ik een modulaire stand huren?

Bij Bridge Event Facilities werken we met Aluvision, een modulair standbouwsysteem. We hebben de aluminium frames en het bijbehorende plaatmateriaal. Hierdoor kunt u alle materialen voor uw droomstand bij ons huren. Wij zorgen er vervolgens voor dat de modulaire stand ook de stand van uw dromen wordt. Dat doen we bijvoorbeeld met printwerk, meubilair en eyecatchers. Na uw beurs zijn de materialen opnieuw te gebruiken.

Lees meer over modulaire standbouw:

Contact opnemen

Meer weten over modulaire standbouw? Neem dan contact met ons op.

Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Invalid entry
Bedankt voor uw bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.