Interactief Congres

Een congres en een actief netwerkevent in één, dat is het unieke aan deze congresvorm. Tijdens het congres wordt er gebruik gemaakt van meerdere podia waardoor er snel van het ene naar het andere onderdeel geschakeld kan worden. Doordat alle gasten op draaistoelen plaatsnemen kunnen zij snel switchen tussen de verschillende podia. Bezoekers zitten daarnaast allemaal aan een tafel wat ervoor zorgt dat het meteen een actief netwerkevenement wordt; bezoekers raken sneller met elkaar in gesprek. Een mooi voorbeeld, wat Bridge Event Facilities gefaciliteerd heeft, is het FME Congres.

Benieuwd wat wij allemaal nog meer voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Enkele opties

Om uw interactief congres nog completer en interactiever te maken kunt u bijvoorbeeld de bezoekers die aan een tafel zitten laten samenwerken, brainstormen en/of vragen laten beantwoorden. Wellicht heeft u zelf nog vele creatieve ideeën, wij helpen u graag deze te realiseren. Hieronder vindt u enkele opties om uw congres nog interactiever te maken:

Stemkastjes: Om het publiek extra te betrekken kunnen er vragen worden gesteld. Deze vragen kan het publiek beantwoorden via een stemkastje. De resultaten kunnen dan geprojecteerd worden op een scherm, waarop vervolgens dieper kan worden ingegaan.   Twitterfontein: Projecteer direct de reacties van het publiek op een scherm. Via een hashtag kunnen bezoekers hun mening, vragen en antwoorden geven tijdens het congres. De fontein kan ingericht worden naar uw wensen om zo uw corporate identity uit te stralen.
Borrelruimte: Natuurlijk is het voor de bezoeker fijn om na het congres de gelegenheid te hebben om wat te drinken en eventueel iets te eten. Tijdens de borrel kunnen bezoekers netwerken en de dag evalueren. Bridge Event Facilities kan op uw locatie naast het congres ook een complete borrelzaal faciliteren. Een congres app: Samen met onze softwareleverancier kunnen wij een applicatie ontwikkelen die perfect aansluit bij uw congres. Met deze app kunt u bijvoorbeeld direct reageren op sprekers tijdens het congres. Daarnaast kunt u ook een plattegrond toevoegen, een aanmeldingslijst en u kunt achteraf de geregistreerden gemakkelijk een bericht sturen.
Onderlinge discussie: Laat een tafel met elkaar discussiëren over wat zij zojuist hebben gezien. Verschillende meningen komen op deze manier aan bod en dit zorgt ervoor dat hier later ook nog over gesproken wordt. De draaistoelen creëren de juiste sfeer omdat men elkaar recht kan aankijken. Tafeluitdaging: Laat tafels samenwerken om uitdagingen aan te gaan. Laat een tafel brainstormen over een dilemma. Wanneer een tafel eruit is, wordt deze opgeschreven. Als iedere tafel oplossingen heeft ingeleverd kan de spreker dieper ingaan op de verschillende antwoorden.

Benieuwd hoe wij uw ideeën kunnen realiseren? Neem contact met ons op en daag ons uit!

Interactief congres Interactief congres Interactief congres Interactief congres