Nieuwjaarscongres Sligro Food Group

Bridge Event Facilities en Sligro Food Group werken al jarenlang samen. Dat doen we tijdens beurzen, congressen en evenementen. Eén van de evenementen die Bridge Event Facilities voor Sligro Food Group mag verzorgen is ‘De Aftrap’. Dit is het nieuwjaarscongres van de bekende horecagroothandel.

Ook dit jaar werd het evenement georganiseerd in de thuishaven van Sligro. De locatie werd omgetoverd tot een mooie ruimte voor het congres. Dit jaar met een speciaal thema: ‘We bouwen door’. Sligro opende de afgelopen maanden verschillende vernieuwde vestigingen en op 23 januari werd bekend dat Sligro Food Group de Belgische groothandel ISPC overneemt.

AluVision
Om het decor te maken werd gebruik gemaakt van AluVision. Dit systeem combineert doordachtheid en eenvoud in montage met een stijlvolle afwerking. De basis van AluVision bestaat uit aluminium frames, die aangevuld kunnen worden met panelen, doeken of plexiglas. Voor het nieuwjaarscongres van Sligro werd gekozen voor panelen, die helemaal op maat gemaakt werden.

Sligro Bouwt Door
Het thema van Sligro’s nieuwjaarscongres, 'Sligro Bouwt Door', werd doorgevoerd in het hele decor. De ruimte kreeg een specifieke look, om deze zoveel mogelijk op een bouwput laten lijken. De prints op de peesdoeken die werden bevestigd in AluVision panelen en de projecties werden daarom uitgevoerd met herkenbare bouwelementen zoals beton en baksteen. De print liep naadloos over in de projectie op het scherm. Toen het event van start ging, waren alle sprekers en hun presentatie goed te volgen op deze schermen. Om het thema volledig door te voeren, werden zelfs de randen van schermen afgeplakt met bouwtape.

 

 

Projectie en overige schermen
Voor het podium werd gebruik gemaakt van een combinatie van print en projectie. Aan beide zijdes van het podium werden schermen van 7,5 meter breed en 2,5 meter hoog geplaatst en werden twee projectoren per scherm gebruikt voor een optimaal effect.

Het was druk tijdens ‘De Aftrap’. Met een volle zaal is het ook belangrijk om er zeker van zijn dat ook de mensen achterin de zaal de presentaties goed konden volgen. Daarom werden er in de zaal extra schermen van 6 x 1.80 meter opgehangen. Daarnaast is er speciaal peesdoek ingezet voor de speakers, dit specifieke gaasdoek laat is geluiddoorlatend.

Awarduitreiking
Tijdens ‘De Aftrap’ werden er verschillende awards uitgereikt aan medewerkers van de Sligro Food Group. Om dit extra feestelijk te maken, werden er LED spots gebruikt om de awards uit te lichten. Voor het moment suprême werden kabuki streamers gebruikt. Zo werd de award uitreiking echt een feest voor alle bezoekers.

Standbouw en congrestechniek gecombineerd
Voor dit congres hebben we zowel standbouw als congrestechniek ingezet. Door het beste uit twee werelden te combineren, werd er dit jaar opnieuw een nieuwjaarscongres neergezet dat men niet snel zal vergeten!

Klik hier voor een impressie