Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Veel bedrijven zeggen maatschappelijk verantwoord te ondernemen, wij laten hieronder zien hoe wij dit invullen. Iets wat voor ons vanzelfsprekend is, maar goed is om stil bij te staan. De wereld van evenementen, standbouw en congressen staat niet bekend om haar duurzaamheid, wij willen laten zien dat dit wèl kan!

Duurzaam ondernemen is een proces. Bij iedere beslissing die gemaakt wordt, wegen we ook het duurzaamheidsaspect af. 

Modulaire standbouw

Een modulaire stand is hèt middel om een duurzame beursgang te realiseren. Duurzame stands zijn niet meer weg te denken op expo's.

Lees hier waarom u voor een modulaire stand moet kiezen.

Afval scheiden

Vanzelfsprekend scheiden we op ons hoofdkantoor en in de magazijnen ons papier, glas, ijzer, zacht plastic, batterijen, schoon piepschuim, tapijt, hout  etc. Maar ook op locatie, tijdens de soms stressvolle opbouw/afbouwperiodes, scheiden we strikt het afval en nemen we dit mee terug naar Schijndel voor recycling.

Duurzaam transport

Voor ons transport maken we gebruik van voertuigen met een Euro 6 mogelijk. Voertuigen worden efficient ingepland en vrachtwagens blijven ingeval van lange afstanden de gehele beursperiode op locatie. Gunstig voor het milieu en het kosten plaatje. 

Duurzame verpakkingen

De materialen die worden ingezet voor stands en events moeten zonder schade de locatie bereiken. Daarvoor maken we gebruik van duurzame herbruikbare verpakkingen. Veel van onze materialen worden verpakt in flightcases. Wist u dat wij flightcases in gebruik hebben die al meer dan 10 jaar oud zijn, dat is pas duurzaam!

Stimulatie supply chain

Bridge EF probeert zoveel mogelijk de gehele supply chain te stimuleren duurzaam te ondernemen. Dat begint bij zelf bewuste keuzes te maken, zoals de keuze voor een duurzame energieleverancier. De energie van Vandebron is 100% groen, opgewekt uit wind-, bio- en zonne-energie. Bovendien kopen we lokaal! Onze duurzaam opgewekte energie wordt geleverd door Peter van Roij van  Hout Industrie Schijndel. We adviseren op gebied van afvalreductie, CO2-uitstoot, energie- en waterverbruik, etc.

Kantoor werkplekken met 3 beeldschermen

Onze ontwerpers en werkvoorbereiders maken vaak gebruik van meerdere programma's. Naast onze verhuur software en tekensoftware willen vaak ook onze email naast elkaar in beeld zien. Door gebruik te maken van 3 beeldschermen blijft ons papier gebruik op kantoor tot een minimum gebruikt. Daarnaast wordt bedrukt kantoor papier hergebruikt als kladpapier voor een eenvoudige schets of een snelle notitie.