Rigging

Bij Bridge Event Facilities betekent rigging alles wat met het ophangen van techniek en/of decor bij evenementen te maken heeft. Daarvoor heeft Bridge EF diverse materialen beschikbaar. De hoeveelheid apparatuur die wordt toegepast op evenementen heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Het vakgebied van rigging neemt hierdoor een steeds belangrijkere plaats in.

Lees meer over Bridge Event Facilities

Veiligheid hoog in het vaandel

Het hijsen van constructies gebeurt veelal boven publiek, daarom staat veiligheid voorop tijdens de bouw van evenementen. Bij Bridge EF zijn alle materialen én medewerkers gecertificeerd. Bovendien wordt vooraf een riggingplot gemaakt. Dit is een tekening waarin alle details omtrent de hijspunten uitgewerkt staan. Daarbij berekent Bridge de krachten; dat wil zeggen hoeveel gewicht er op een punt komt. Op basis van deze berekening worden de toe te passen materialen ingezet.

Truss en rigging

Bij beurzen, congressen en evenementen wordt truss veel ingezet. Naast de decoratieve functie worden ze ook gebruikt om techniek, decor en aankleding in op te hangen. Truss is op verschillende wijze te belasting: d.m.v. belastingtabellen geeft Bridge EF een advies. Er zijn standaard vier types truss op voorraad voor de verhuur:

  • H40R
  • H30V
  • X30D
  • VERTO

Binnenkort te huur: VERTO

Als allereerste in de wereld tekende Bridge EF in 2016 voor de aankoop van de nieuwe Prolyte truss VERTO. Het revolutionaire koppelingssysteem van deze truss heeft ontzettend veel voordelen. Zo is er geen gereedschap meer nodig, heeft u gen geluidsoverlast meer en is de montage vele malen sneller dan bij traditionele trussbouw.

ProLyft Aetos 500 kg

Nieuw in de verhuur bij Bridge EF zijn de ProLyft Aetos takels. Ze zijn speciaal ontworpen om dagelijks gebruik te doorstaan. De kettingzak is snel aan de motor te koppelen en heeft een uitstekende kettinggeleiding. Hierdoor zal de takel niet vastlopen. De takel heeft uitbreidingsmodules waarbij onder andere de hoogte en het gewicht gemeten wordt.

ProLyft 250 kg

De ProLyft 250 kg is compact en heeft een laag gewicht, dat maakt het gemakkelijk om de takels weg te werken in de kleinste ruimtes. De motortakel is ideaal voor toepassingen in gebouwen met een laag plafond.

Reutlinger

Met Reutlingers is het mogelijk om bijvoorbeeld decorstukken, verlichting en eyecatchers op te hangen. Bridge Event Facilities heeft twee types en in totaal meer dan vierhonderd stuks in de verhuur. Reutlingers zijn ideaal omdat ze traploos verstelbaar zijn en bovendien heel erg betaalbaar.

Doughty drop arm

Dit modulaire rigging systeem bestaat uit chromen aluminium buizen die gekoppeld worden aan truss. Daardoor weerspiegelt hij zijn omgeving en valt minder op. De Doughty drop arm is uitermate geschikt voor elk creatief ontwerp en wordt vooral gebruikt om licht aan te hangen. Door de verstelbare buizen (van 28 cm tot 216 cm) kunnen spots op die juiste hoogte gepositioneerd worden.

Bridge Event Facilities heeft ook soft steels, harpsluitingen, topschalmen en andere rigging materialen in huis. Onze specialisten voorzien u graag van advies!

Lees meer over Bridge Event Facilities >>

rigging voor beurs congres of event rigging voor beurs congres of event rigging voor beurs congres of event