Wat is standbouw?

Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Een grote ruimte (zoals een beursvloer, fabriek of werkplaats) wordt omgebouwd tot een ruimte waarin bedrijven de aandacht proberen te trekken van bezoekers. 

Wat is een stand?

Standbouw heeft betrekking op ieder beursgerelateerd presentatiemiddel. Een stand kan dus bestaan uit een paar wanden en een tafel, maar het kan ook een grote showruimte zijn.

Wat doet de standbouwer?

standbouwers houden zich bezig met het ontwerpen en realiseren van een stand in zo’n lege ruimte. Hierbij moet rekening worden gehouden met allerlei aspecten zoals de belichting, het geluid, een goed podium, de inrichting, de belettering en het printwerk. Omdat er zoveel komt kijken bij het maken van een stand wordt er vaak een professionele standbouwer ingeschakeld. 
Bij het bouwen van een beursstand wil een bedrijf zich graag onderscheiden van de rest. Standbouwers zijn daarom continu bezig met het bedenken van nieuwe concepten en nieuwe standbouw ontwerpen. Standbouw kan eenvoudig en goedkoop, maar ook groots en prijziger. Dit is afhankelijk van de wensen van een klant.

Wat is een beursstand?

Een goede beursstand zorgt ervoor dat de aandacht van de doelgroep en potentiële klanten wordt getrokken. Een standbouwer zal ervoor zorgen dat de beursstand attractief en onderscheidend is, maar ook dat er rekening wordt gehouden met de symmetrie en esthetica.  Een beursstand is geslaagd wanneer de identiteit van het bedrijf of het product wordt weerspiegeld in de stand. 

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met standbouw? Kijk dan hier! >>


Wat is rigging?

Rigging is alles wat met het ophangen van techniek en decor bij evenementen te maken heeft. Rigging is dus een constructie, vaak bestaand uit een aluminium systeem, die ervoor zorgt dat alle apparatuur veilig en netjes kan worden geïnstalleerd en bevestigd. Door gebruik te maken van takels, statieven en truss-systemen wordt een constructie gevormd waar het geluid en licht bevestigd kan worden.
Bij standbouw komt vaak heel wat techniek kijken. Licht, geluid en grote schermen: ze moeten allemaal opgehangen en geïnstalleerd worden tijdens een evenement. Door rigging wordt alles in een nette, zwevende constructie bevestigd. Dit gebeurt onder strenge veiligheidsvoorwaarden, zodat u en uw gasten zorgeloos kunnen werken of genieten. Het is daarom belangrijk om met een bedrijf te werken waarbij zowel het rigging materiaal als de medewerkers gecertificeerd zijn
Voor het hijsen van constructies wordt vaak een riggingplot gemaakt. Dit is een tekening waarin alle details rondom de hijspunten zijn uitgewerkt. 

Op zoek naar een professional in rigging? >>


Wat is truss?

Truss is de constructie die vaak wordt gebruikt bij rigging. Een truss systeem is van oorsprong een driehoekige constructie, zodat ze veel gewicht kunnen houden. Om deze reden wordt het nog steeds veel gebruikt bij het opbouwen van stands: al het licht en geluid kan moeiteloos aan deze constructie worden opgehangen. 
Op veel beurzen en evenementen zijn trussen te vinden. Natuurlijk worden ze hier gebruikt voor het ophangen van licht en geluid, maar het komt ook voor dat een truss-systeem dienst doet als afscheiding tussen verschillende stands. In dat geval wordt er een doek gespannen tussen de trussen. De zogenaamde truss frontlit met geprinte wanden kan gemakkelijk hergebruikt worden en springt meteen in het oog van bezoekers.
Het voordeel van dit standbouwconcept is dat het erg duurzaam is. Het gepersonaliseerde doek kan meerdere keren gebruikt worden en het truss systeem huurt u. Bijkomend voordeel: in een grote ruimte zorgen de gespannen doeken voor een betere akoestiek. 

Houdt u van een moderne en stoere look? Dan zult u ook gek zijn op de truss systemen van Bridge Event Facilities >> 


Modulaire standbouw

Staat u regelmatig op een beurs? Dan is modulaire standbouw voor uw bedrijf uitermate geschikt. Dit veelzijdige en flexibele standconcept kunnen we bij Bridge Event Facilities natuurlijk ook verzorgen! Voor modulaire standbouw gebruiken we het Aluvision systeem. Dit standbouwsysteem zorgt voor een unieke look bij iedere beurs. Bij Aluvision staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Door de flexibiliteit van het systeem zetten we het bij Bridge in voor stands, entreetunnels, eyecatchers, demostations en congresdecors


Pipe and drape

Pipe & drape is een originele en mooie manier om een afscheiding te creëren binnen een grote ruimte. Dit goedkope en eenvoudige systeem dekt evenementen af op een zeer flexibele manier. Met pipe and drape kunt u verkleinen, afscheiden en aankleden. Nooit meer rommelige achtergronden of lelijke muren! Met pipe and drape zorgt u voor een strakke, uniforme uitstraling. 


Onze standbouwconcepten

Wanneer u met uw bedrijf op een beurs of congres staat, wilt u dat uw bedrijf in de spotlights staat. De aandacht van bezoekers moet automatisch naar uw stand gaan. Er zijn verschillende standbouwconcepten. Bij Bridge Event Facilities maken we stands volledig op maat en houden we rekening met al uw wensen. Bent u op zoek naar een stand die wat eenvoudiger is? Dat kan ook! 

Wat is een polystretch stand?

Voor een klein budget toch een chique uitstraling? Dat kan met een polystretch stand. Deze stand heeft een open karakter en ziet er stijlvol uit met drie wanden. De twee zijwanden bestaan uit polystretchdoeken. 

Wat is een Aluvision stand?

Aluvision stands staan bekend om het feit dat ze goed herbruikbaar en budgetvriendelijk zijn. Toch is deze stand precies op uw wensen en eisen aan te passen. AluVision is een modulair systeem waarbij de afmetingen flexibel zijn. Wel bestaan de stands standaard uit een achterwand met panelen in aluminium frames. Er zijn legio mogelijkheden om uw corporate identity toe te voegen. 

Start up stand

De start up stand bestaat uit een standwand, scheidingswand, brugtafels en krukken. In combinatie met een sticker of frame met print kunt u uw corporate identity toevoegen. U kunt de start up stand uitbreiden met allerlei opties. 

Congresstands

Een standaard congresstand bestaat uit een geraamte (truss constructie), drie wanden en een vloer. Qua meubilair is de congresstand uitgerust met een brugtafel, barkrukken en een etaleerkubus. U kunt naar eigen wensen onderdelen toevoegen of weglaten. 


Direct een een standbouw offerte ontvangen? Dat kan!

Van stands met peesdoeken, stands met een gefreesd logo en stands met een brand wall tot op maat gemaakte standwanden, eventstands en eilandstands: bij Bridge Event Facilities denken we graag met u mee over standbouw. Voor ieder budget is een passende oplossing. Meer informatie over het laten maken van een stand voor uw congres, beurs of event? Vraag dan een standbouw offerte op!

Nu een standbouw offerte aanvragen >>


Lees meer over Standbouw


Meer informatie
Bridge Event FacilitiesLichttechniek | Congrestechniek | Podiumtechniek | Signing | Dryhire | AV techniek | Locaties | Balies | Standinrichting | Geluidstechniek

Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie. Wat is standbouw? Standbouw is het maken van onderdelen, opbouwen én afbouwen van stands. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stands op een beurs of een expositie.