De voordelen en nadelen van modulaire standbouw

In de dynamische wereld van beurzen en tentoonstellingen is één trend de laatste jaren duidelijk naar voren gekomen: modulaire standbouw neemt het voortouw en biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele standbouw. Deze evolutie heeft de manier waarop bedrijven zich presenteren op beurzen en evenementen volledig veranderd. In deze blog duiken we dieper in de voor- en nadelen van modulaire standbouw ten opzichte van traditionele standbouw en verkennen we waarom deze methode vaak de voorkeur geniet bij innovatieve bedrijven.

Aluvision stand

De voordelen: modulaire standbouw staat voor flexibiliteit en efficiëntie

Als u flexibel wilt zijn in de manier waarop u uw bedrijf presenteert op beurzen, komt modulaire standbouw al snel als winnaar naar voren. De populariteit van modulaire stands is de afgelopen jaren fors toegenomen en dit is niet zonder reden.

Flexibel in afmetingen en indelingen

Wat modulaire standbouw zo opmerkelijk maakt, is de mate van flexibiliteit die het u biedt. Door gebruik te maken van modulaire systemen, kunt u met gemak uw stand aanpassen aan verschillende beursgroottes en indelingen. Zonder dat u hier weer een geheel nieuwe stand voor hoef te laten ontwikkelen. Dat scheelt tijd en kosten!

Sneller opbouwen

Modulaire standbouw kunt u haast zien als een soort Lego pakket waarmee u op zeer efficiënte wijze uw stand aanpast aan de behoeftes van dat moment. U voegt simpelweg elementen toe of haalt deze weg. Ook kunt u gemakkelijk elementen draaien waardoor andere vormen ontstaan.

Doordat deze manier van opbouwen zeer gebruiksvriendelijk is bespaart u met modulaire standbouw vaak veel tijd ten opzichte van traditionele standbouw. Het wiel hoeft niet volledig opnieuw uitgevonden te worden, als het ware. Het proces van opbouwen en afbreken wordt aanzienlijk versneld en vereist bovendien minder arbeidskrachten.

Uniforme uitstraling

De kracht van de herhaling. Staat u een aantal keer per jaar op een beurs? Dan is het reëel dat uw bezoekers uw stand ook vaker zien. Een uniforme standuitstraling zorgt voor herkenning en help bij het opbouwen van uw naamsbekendheid.

Modulaire standbouw is meer milieubewust dan traditionele alternatieven.

Een ander opmerkelijk aspect van modulaire standbouw is het verschil in impact op het milieu. Bij traditionele standbouw wordt na afbouw van de beurs veel materiaal weggegooid, omdat dit op maat gemaakt is voor de desbetreffende beurs. Bij modulaire standbouw kan alles wordt herbruikt en wordt uw ecologische voetafdruk na deelname aan een beurs dus een stuk kleiner.

In een tijd waarin duurzaamheid bij steeds meer bedrijven een cruciale rol speelt, biedt modulaire standbouw veel voordelen. Het minimaliseert verspilling en vermindert de afvalberg. Iets waar wij als Bridge Events volledig achter staan. Wie een meer duurzame stand wil kan eigenlijk niet anders dan te kiezen voor modulaire standbouw.

De nadelen: modulaire standbouw vereist creativiteit

Hoewel modulaire standbouw veel voordelen biedt, zijn er ook enkele, mogelijke nadelen waar u rekening mee moet houden. Het grootste nadeel is mogelijk de beperkingen op maatwerk. Dit vraagt namelijk om wat creativiteit. Ook de herinzetbaarheid van de verschillende modulaire elementen hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van het ontwerp. Op diverse plekken zijn modulaire stands verkrijgbaar als standaard pakketen. Hierbij ontbreekt iedere vorm van creativiteit waardoor u niet opvalt met uw beursstand. Een partner met de juiste mate van kennis en creativiteit kan echter zorgen dat modulaire standbouw geen enkele belemmering hoeft te geven. Wij kunnen met deze methode zeer aansprekende en onderscheidende beursstand creëren. Neem gerust contact met ons op als u ons wilt uitdagen. We maken graag een slimme een aantrekkelijke modulaire beursstand voor u!

modulaire standbouw Evoluon Eindhoven
duurzame, modulaire stand

Een investering in de toekomst.

Een modulaire stand gooit u niet weg. Net als met andere producten, gaat een veelvuldig inzetbare stand soms (maar zeker niet altijd) gepaard met een hogere initiële investering. Hoewel modulaire stands op de lange termijn kostenbesparend zijn, kan de initiële aanschafprijs hoger zijn dan die van traditionele standbouw. Dit kan vooral een uitdaging vormen voor startende bedrijven met beperkte financiële middelen.

Staat u vaker op beurzen? Dan betaalt de investing van een modulaire beursstand zich al snel uit. Dit doordat zowel materiaalkosten als personeelskosten worden bespaard, door sneller opbouwen en afbouwen van de stand.

Bridge Event Facilities biedt modulaire stands van Aluvision

Bij Bridge Event Facilities, staan we aan uw zijde om u te ondersteunen met de hoogwaardige materialen van Aluvision. Aluvision is een vooraanstaande producent met een geavanceerd kadersysteem dat op maat gemaakte oplossingen biedt voor diverse evenementen, waaronder beurzen en congressen. Met Aluvision zorgen we ervoor dat uw evenement een groot succes wordt door het creëren van indrukwekkende beursstands, opvallende standwanden en creatieve congresdecors die uw boodschap op een unieke en impactvolle manier overbrengen.

Waarom Aluvision?

Wat maakt de materialen van Aluvision zo speciaal? Hier zijn enkele belangrijke kenmerken die u mag verwachten:

Het Aluvision-systeem maakt gebruik van stevige en duurzame aluminium frames als solide basis voor uw presentatie. Deze frames bieden stabiliteit en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor een succesvol evenement.

Diversiteit in standwanden is een van de sterke punten van Aluvision. U kunt kiezen uit verschillende soorten wanden, zoals panelen, doeken of plexiglas. Bovendien biedt Aluvision opties voor belettering of bestickering van de wanden, zodat u uw merk op een unieke manier kunt presenteren.

De flexibiliteit van het systeem komt tot uiting in de mogelijkheid om zowel rechte als ronde wanden te creëren. Dit stelt u in staat om dynamische ruimtes te ontwerpen die de aandacht trekken en uw boodschap kracht bijzetten.

Aluvision biedt ook de mogelijkheid om doeken wanden te gebruiken, waarmee u met licht en visuele elementen kunt spelen om de gewenste sfeer te creëren.

Effectieve standverlichting is geïntegreerd in het systeem, waardoor u een optimale belichting kunt creëren om uw presentatie te versterken.

Voor een indrukwekkende visuele impact kunt u gebruik maken van innovatieve LED tegels die uw boodschap op een opvallende en eigentijdse manier communiceren.

Professionele uitstraling is gegarandeerd met de stijlvolle stand balies van Aluvision, waardoor uw stand er niet alleen goed uitziet, maar ook functioneel is.

Het systeem biedt verhoogde vloeren om een gelaagde dimensie aan uw presentatie toe te voegen, terwijl tegelijkertijd kabels en leidingen netjes verborgen worden.

Aluvision is toegewijd aan duurzaamheid en maakt gebruik van herbruikbare materialen, waardoor u niet alleen kosten bespaart, maar ook een milieuvriendelijke keuze maakt.

Dankzij het slimme ontwerp voor toolless montage kunt u snel en efficiënt uw stand of decor opzetten zonder ingewikkelde gereedschappen.

Het herbruikbare karakter van het systeem zorgt ervoor dat u uw investering meerdere keren kunt benutten, wat niet alleen kostenbesparend is, maar ook bijdraagt aan een duurzame aanpak.

Heeft u uw keuze al gemaakt?

Met Aluvision kunt u in korte tijd een impactvolle en professionele presentatie neerzetten, waardoor uw evenement een onvergetelijke ervaring wordt. Bridge Event Facilities helpt u graag bij het realiseren van een succesvol en onderscheidend evenement. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk advies nodig?

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al bijna 40 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.