Welke materialen kunt u gebruiken voor modulaire standbouw

Modulaire stands zijn met name aantrekkelijk voor bedrijven die met enige regelmaat op een beurs of event aanwezig zijn. De langdurige inzetbaarheid van materialen is dan logischerwijs van belang. Maar ook het snel en gemakkelijk kunnen op- en afbouwen is van groot belang. Dit voorkomt irritaties, maar scheelt u bovenal veel tijd.

Een efficiënte modulaire beursstand is weldoordacht. Zowel in ontwerp als in materiaalkeuze. Voor de basis van een modulaire stand wordt over het algemeen gekozen voor aluminium. Uiteraard aangevuld met additionele materialen, die zorgen voor een aantrekkelijke en opvallende look en feel van de stand.

Modulaire beurstands met frame van aluminium

Bridge Event Facilities werkt voor modulaire standbouw met de lichtgewicht, aluminium frames van Aluvision. Deze stands zijn dermate eenvoudig in gebruik dat u vaak fors kan besparen in de arbeidskosten die komen kijken bij het bouwen van de stand.

Aluvision kiest bewust voor de voordelen van aluminium, als materiaal voor de frames.

materiaal voor modulaire standbouw

Aluminium is licht van gewicht en prettig in gebruik

Doordat het materiaal licht van gewicht is, kost het uw medewerkers minder energie om de onderdelen te verplaatsen. Omdat het materiaal zo licht is zijn vaak ook minder medewerkers nodig om de beursstand in elkaar te zetten. Onderdelen kunnen eenvoudig door één persoon op worden getild en worden gemonteerd.

Ook tijdens het vervoer van de modulaire stand viedt het lage gewicht van aluminium voordelen. Zo wordt de maximale belasting van een voertuig niet snel bereikt en kost het u minder brandstof om een volledige stand van A naar B te vervoeren.

Aluminium is veelzijdigheid en gemakkelijk aanpasbaar

Een modulaire stand moet als een kameleon aanpasbaar zijn. Van hoekopstelling naar vrijstaande stand en van groot naar klein oppervlak. Tegelijkertijd wilt u met iedere opstelling een onderscheidend eindresultaat creëren.

Aluminium is gemakkelijk te bewerken en te vormen, waardoor het zeer geschikt is voor modulaire constructies. Het kan worden gesneden, geboord, gebogen en samengevoegd om aan specifieke ontwerpeisen te voldoen. Dit maakt het mogelijk om frames in verschillende vormen en maten te maken en aan te passen aan de unieke behoeften van elke stand.

Aluminium is sterk en zeer lang inzetbaar

Aan modulaire beursstand van Aluvision is een uitstekende investering op de lange termijn. De stands kunnen keer op keer worden gebruikt zonder verlies van kwaliteit of esthetische waarde. Deze duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van uw bedrijf.

Maak uw modulaire stand extra opvallend met deze additionele elementen.

Bridge Event Facilities begrijpt als geen ander waar een goede beursstand aan moet voldoen. Naast een veelvuldige en eenvoudige inzetbaarheid van uw modulaire stand, zorgen wij er daarom ook altijd voor dat uw stand onderscheidend is. De stand moet aansluiten bij het DNA van uw organisatie en bij de doelstellingen die u heeft voor het desbetreffende event.

Ieder project is maatwerk. We gaan graag met u aan tafel om de wensen in kaart te brengen. Naar aanleiding daarvan bekijken we welke materialen het beste aansluiting vinden. Zo ontstaat uw modulaire stand op maat. Hieronder schetsen we een greep van de materialen welke we kunnen inzetten voor uw modulaire stand.

LED tegels zorgen voor een directe eyecatcher

Maak een indrukwekkende blikvanger op zowel binnen- als buitenevenementen met modulaire LED-panelen. Of u nu LED-wanden, -vloeren of -bogen wilt creëren, met veelzijdigheid van LED-panelen kunt u alle kanten op. Bij Bridge Event Facilities werken wij voor onze modulaire beursstand met de gebruiksvriendelijke producten van topmerk Aluvision. Dit merk produceert zowel de frames als de LED-panelen die hier naadloos op aansluiten. Dankzij de modulaire afmetingen en het eenvoudige plug-and-play concept van Aluvision, verloopt de installatie moeiteloos.

Het bouwen van een hoogwaardig LED-scherm vereist geen enkel gereedschap. Vindt het evenement buiten plaats? Geen probleem. De outdoor LED-panelen van Aluvision zijn speciaal ontworpen voor gebruik buiten en zijn bestand tegen water. Zo is deze eyecatcher zowel voor binnen- als buitengebruik inzetbaar. Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Houten elementen voor een robuuste en warme uitstraling

Hout is een traditioneel en veelgebruikt materiaal in standbouw vanwege zijn veelzijdigheid en beschikbaarheid. Het biedt een warme en natuurlijke uitstraling, en het is gemakkelijk te bewerken en aan te passen aan verschillende ontwerpeisen. Hout wordt vaak gebruik voor de vloer van de beursstand maar kan ook als decoratief element van grote waarde zijn.

Stof als wandbekleding of overkapping

Stof is een buitengewoon veelzijdig materiaal dat een scala aan mogelijkheden biedt om modulaire beursstands onderscheidend en opvallend te maken. Dankzij de flexibiliteit, lichtgewicht eigenschappen en visuele aantrekkingskracht van stoffen, kunnen ontwerpers en standbouwers creatieve en impactvolle standconcepten ontwikkelen met aluminium frames als basis en stoffen elementen als additioneel toevoeging.

Creëer een industriële stijl met roestvrij staal

Naast aluminium kunnen ook andere metalen, zoals staal en roestvrij staal, worden gebruikt in modulaire standbouw. Deze metalen zijn duurzaam en kunnen zorgen voor een industriële, strakke uitstraling.

Op zoek naar een duurzame, modulaire stand?

Bridge Event Facilities is gespecialiseerd in duurzame standbouw. Voor modulaire standbouw werken wij met het gerenommeerde merk Aluvision. Wij kunnen u volledig ontzorgen. Samen zorgen we ervoor dat u het maximale rendement haalt uit uw events! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wilt ontvangen.

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk en eerlijk advies

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al bijna 40 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.