Wel of niet voor modulaire standbouw kiezen

Beurzen zijn er in verschillende soorten en maten kunnen we gerust zeggen. Neemt u met uw bedrijf vaker deel aan een beurs om het publiek met uw bedrijf kennis te laten maken? Om uw producten, diensten en/of ontwikkelingen onder de aandacht te brengen? En kiest u daarbij dan voor traditionele- of juist meer modulaire standbouw? Als u met uw bedrijf een aantal keren per jaar aan een beurs deelneemt kunt u uw ecologische voetafdruk verkleinen en kosten verlagen door gebruik te maken van modulaire standbouw.

Wat is modulaire standbouw?

Als we kijken naar modulaire standbouw, dan hebben we het in feite over het slim hergebruiken van materiaal voor beursstands. Waarbij vooraf in de ontwerpfase goed is nagedacht over de beurspresentatie, de inpasbaarheid van materialen en gewenste opstellingen. Zo kan er makkelijk gewisseld worden in elementen en materialen om verschillende vormen en groottes in standbouw te realiseren. Snel en efficiënt. Waarbij flexibiliteit en duurzaamheid samengaan en een professionele uitstraling garanderen. Daarbij komt dat hergebruik vaak ook een kostenbesparing kan opleveren.

Voordelen van modulaire standbouw

Modulaire standbouw en duurzaamheid gaan in veel opzichten samen omdat materialen opnieuw gebruikt worden. Zo zijn de gebruikte materialen vaak ook recyclebaar. Kies milieubewust; verklein uw ecologische voetafdruk. Dit is een bewuste keuze naast een aantal voordelen die we graag op een rij zetten:

  • Korte opbouwtijd
  • Zelf opbouwen is mogelijk in bepaalde uitvoeringen
  • Hergebruik van materialen, dus minder milieubelasting
  • Vaak lagere kosten
  • Testen stand voorafgaand aan beurs mogelijk
  • Internationaal te gebruiken

Nadelen modulaire standbouw

In onze ogen zijn er geen nadelen aan modulaire standbouw. Er wordt vaak gezegd dat er beperkingen zijn aan vormgeving en creativiteit. Wij weten dat u met modulair bouwen geen concessies hoeft te doen en zeer creatieve en aantrekkelijke stands kan realiseren. Hier is echter wel de juiste kennis en kunde voor nodig, in de vorm van een partner die met u meedenkt en de mogelijkheden van modulaire standbouw ziet.

presentatie van uw bedrijf of product op een beurs naar voren te brengen. Met de juiste partner naast u zult u versteld staan van de mogelijkheden in modulaire duurzame standbouw.

Bridge event facilities standbouw

Milieu aspect

Meer en meer bedrijven hechten veel belang aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk, waardoor er steeds vaker wordt gekozen voor duurzame oplossingen. Een ontwikkeling die wij toejuichen en al jaren vertalen naar de keuze van de juiste materialen voor standbouw.

Binnen de modulaire standbouw kiezen we samen in toenemende mate voor duurzame producten en materialen. Kijken we naar een energie-efficiënte toepassingen en apparatuur. Denken we na over afvalbeheer en effectieve recycling. Maar nemen we ook transport en logistiek mee in de duurzame keuzes die we maken. Een goede ontwikkeling vinden wij.

standbouw voor een hybride congres

Wanneer kiest u voor een modulaire stand?

Neemt u met uw bedrijf meerdere keren per jaar deel aan evenementen of beurzen waar u uw bedrijf professioneel wilt presenteren? Dan kunnen wij u een modulaire stand zeker adviseren. Een duurzame modulaire stand geeft het imago van uw bedrijf gegarandeerd een boost.

Hulp bij uw duurzame modulaire beursstand

Het ontwerpen, opzetten en afbreken van een beursstand is een specialistisch werk. Daar weten we bij Bridge Event Facilities alles van. We hebben er immers al bijna 40 jaar ervaring mee. Bent u op zoek naar een duurzame stand voor uw beurs of evenement? We denken graag met u mee en regelen alles van A tot Z. We hebben zelfs eigen rigging specialisten in dienst die puntlastenberekeningen voor u maken. Zo weet u zeker dat uw stand veilig is.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk advies nodig?

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al bijna 40 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.