De voordelen van een hybride evenement

Het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet, en dan met name ook de evenementenbranche. Iedereen moest jarenlang 1,5 meter afstand van elkaar houden en veel evenementen konden niet doorgaan. We moesten roeien met de riemen die we hadden, die ons uiteindelijk de ogen open deden doen. Toch zijn er ook een aantal voordelen en nieuwe ontwikkelingen naar voren gekomen; bijvoorbeeld een hybride evenement.

Wat is een hybride evenement?

Een hybride evenement is de combinatie tussen een fysiek en online evenement. Het publiek kan naar de locatie komen maar kan ook virtueel/ online mee kijken en rondlopen.

Je publiek wordt daardoor veel groter, mensen zijn niet meer afhankelijk van een locatie waar ze naar toe moeten komen. Of in de bochten te wringen om erbij te kunnen zijn.

  • Hybride evenement Bridge Event Facilities

Niet zomaar een livestream

Een hybride evenement is niet zomaar een livestream, hierbij wordt er aandacht gecreëerd voor het publiek wat ook online mee kijkt en beleeft. Want het publiek wat naar de locatie komt heeft al veel meer prikkels en ervaart het al fysiek. Het publiek wat thuis zit wil niet alleen maar een rondleiding krijgen van het evenement, die wil ook die prikkels krijgen. De technologie van nu maakt het mogelijk om het virtuele evenement ook met interactie te maken, dat de beleving voor het publiek wat niet naar de locatie kan komen toch een (bijna) zelfde beleving krijgt. Met een hybride evenement kan dit allemaal gerealiseerd worden.

Best of both worlds

Een hybride evenement is wat we in de toekomst veel vaker gaan zien. Het maakt het voor verre reizigers makkelijker om ook bij een evenement aanwezig te zijn, zonder de kracht van een live evenement weg te nemen.

Wil je meer informatie over het houden van een hybride evenement? Kunt u hier een artikel lezen over waar u rekening mee moet houden met een livestream evenement. Of neem contact op met ons!

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk advies nodig?

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al 30 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.