Een duurzaam event organiseren, hoe doet u dat?

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook bij het organiseren van een event is duurzaamheid niet meer weg te denken. We willen allemaal ons steentje bijdragen aan een schoner en duurzamer leven. Waarom dan niet op een beurs of event? Om u een duidelijk beeld te geven, vertellen we in deze blog hoe u een duurzaam event kunt organiseren.

Duurzame standbouw

Ga goed van start en kies voor duurzame standbouw. Bij Bridge Event Facilities wordt er gebruik gemaakt van duurzaam materiaal dat tevens recyclebaar is.  Bovendien heeft u de keuze uit modulaire standbouw, waarbij de stand, afhankelijk van de ruimte, versteld kan worden. Hierdoor wordt de mogelijkheid geboden om uw stand te hergebruiken.

Transport van de stands

Ook wilt u het transport van de stands zo min mogelijk belasten om zo CO2-uitstoot te beperken. Kies daarom bewust voor een centrale locatie. U wilt namelijk voorkomen dat het transport het hele land moet doorkruisen. Overweeg daarnaast ook elektrische transportmiddelen om zo CO2-uitstoot te verminderen. Beperk tot slot het gewicht van de stand- en beursmaterialen. Hoe groter en/of zwaarder de materialen, hoe groter het transport, wat wederom tot meer CO2-uitstoot leidt.

Papierverbruik verminderen

Een event wordt vaak via de mail, maar ook via flyers en uitnodigingen, aangekondigd. Dit zorgt voor flink wat papierverbruik. Bovendien worden er op een beurs regelmatig pamfletten of posters aangeboden. Door deze zaken te digitaliseren met projecties, vermindert u het papierverbruik aanzienlijk.

  • Waar moet u op letten bij het organiseren van een duurzaam event?

Een duurzaam hapje & drankje

Een evenement is niet compleet zonder een hapje en drankje. Door te kiezen voor lokale leveranciers, wordt de catering duurzaam gefaciliteerd.  Zorg daarnaast voor min mogelijk voedselverspilling. U kunt nog een stapje verder gaan door gebruik te maken van biologisch afbreekbaar tafelgerei.

Goede bereikbaarheid

Het succes van uw event staat of valt met de juiste locatie! Neem hier dus goed de tijd voor en zorg voor een centraal gelegen locatie. Moeten bezoekers uit alle uithoeken van het land komen? Dan wilt u voorkomen dat ze afhaken op de locatie. Bezoekers moeten de locatie makkelijk kunnen bereiken; of ze nu met de auto, het openbaar vervoer of de fiets komen.  Probeer bezoekers er daarnaast van te overtuigen om zoveel mogelijk samen te reizen, om zo CO2 uitstoot te verminderen.

Kies voor een duurzame locatie

Ook is het belangrijk om de duurzaamheid van de locatie onder de loep te nemen.  Kijk bijvoorbeeld hoe de locatie omgaat met verlichting, verwarming, luchtzuivering en afvalverwerking. Wordt er gewerkt met LED lampen? Hoe wordt de ruimte verwarmd en/of gekoeld? Vergeet niet dat het pand het eerste is wat uw bezoekers bij aankomst zien. Als u duurzaamheid wilt uitstralen, dan moet dit ook fysiek zichtbaar zijn.

Organiseer een virtuele beurs

Gaat u voor complete duurzaamheid?  Dan zijn virtuele evenementen met een virtuele beursstand dé oplossing voor u. Bezoekers kunnen uw beurs en/of evenement online bezoeken. Er is geen sprake meer van een fysieke locatie, catering, transport en papierverbruik: ideaal en duurzaam! Heeft u juist oren naar een hybride evenement? Oftewel: zowel een fysiek als een virtueel event. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bridge Event Facilities verzorgt de virtuele standbouw voor virtuele en hybride events.

Kunnen wij u helpen?

Bij Bridge Event Facilities richten wij ons op het creëren van duurzame stands en het organiseren van (duurzame) events. Bovendien kunnen wij de organisatie van een virtuele beurs volledig uit handen nemen.

Door onze jarenlange ervaring, kennen wij als geen ander het reilen en zeilen van deze branche. Wij werken met duurzame materialen en groene energie. Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk advies nodig?

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al 30 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.