Waar moet u op letten bij een LED wall in de beurs stand?

Een LED wall in een beurs stand is een echte eye-catcher. Maar u wilt natuurlijk wel dat deze haarscherp is. Een aantal (technische) specificaties zijn hiervoor van belang. In dit blog lichten we deze toe en vertellen we waar u op moet letten.

Aandachtspunten LED wall

  • Kijkafstand en schermmaat bepalen de keuze van de juiste LED tiles.

In een beurs stand kijken we doorgaans vanaf een relatief kleine afstand naar een LED wall. In dat geval kiest u voor een LED wall met veel LEDS per LED tegel. Denk aan led tiles met de maat 2.5 mm. Dat betekent dat 1 LED 2.5 mm groot is. En simpel gezegd hoe kleiner het ledje, hoe meer er op een tegel zitten, des te hoger de resolutie.

  • 3.9 mm of 2.5 mm wanneer heb je een haarscherpe LED wall?

Slechts 1,4 mm verschil zou je zeggen. Maar pas op. Een LED tegel met 2.5 mm leds heeft 36.864 leds, een LED tegel met led van 3.9 mm heeft slechts 16.384 leds. Een enorm verschil.
Op grote kijkafstand en met een grote LED wall is een 3.9 mm LED tile meestal een acceptabele keuze. Echter op korte kijk afstand zoals meestal het geval is in een beurs stand, is een hogere resolutie zeker gewenst.

  • Hoeveel pixels voor een hoge resolutie LED wall in je beurs stand?

Wil je een mooi video beeld op uw LED wall, dan kiest u voor een LED tegel met veel LEDs. een voorbeeld: LED scherm met 2.5 mm led’s van 5.00 x 3.00 m heeft een resolutie van 1920 x  1152 pixels. Een LED scherm met 3.9 mm led’s van 5.00 x 3.00 m heeft een resolutie van 1280 x 768 pixels. Wij adviseren 2.5 mm led’s voor haarscherpe beelden met studio kwaliteit.

  • LED wall bij modulaire standbouw

Kiest u voor modulaire standbouw, dan kan een LED wall meestal naadloos worden ingebouwd. Er is een vloeiende overgang van LED wall naar stand wand. Ook het combineren van geprinte wanden en video beelden loopt dan naadloos door. Daarnaast zijn onze LED tegels de dunste LED tegels op de markt. Ook een strakke afwerking op de achterzijde is mogelijk.

Meer weten over de inzet van een LED wall in beursstand?

Bridge Event Facilities uit Schijndel heeft jarenlange ervaring met de inzet van LED tiles in een LED wall in onder andere beurs stands. We kunnen u adviseren over welke tegels geschikt zijn voor uw toepassing.

Waar moet u op letten bij een LED wall in de beurs stand?

Neem contact met ons op voor advies of de mogelijkheden!

Daarnaast specialiseren wij ons in virtuele omgevingen. Een LED wall kunt u ook integreren in een virtuele beursstand.

René Verbruggen, Eigenaar Bridge Event Facilities

Persoonlijk advies nodig?

Bridge Event Facilities is gevestigd in het Brabantse Schijndel. Drijvende kracht achter het veelzijdige bedrijf is algemeen directeur René Verbruggen. Zoals u zich voor kunt stellen is de technische ondersteuning van een evenement vrijwel nooit het werk van één persoon, maar van een heel team. Bij Bridge Event Facilities doen we dit al 30 jaar; samen zorgen we voor het allerbeste resultaat.