Duurzame standbouw

Hoe ver durft u te gaan met het verduurzamen van uw stand? Een modulaire stand van 100% recyclebaar materiaal en zero waste, durft u het?

Een duurzame stand is opgebouwd uit 3 soorten materiaal:

  • materialen die u van ons huurt; bijvoorbeeld stand frames, stand verlichting en het merendeel van de stand inrichting. Ook na hun levensduur zijn deze materialen recyclebaar of upcyclebaar.
  • materialen die u van ons koopt voor éénmalig gebruik maar wel 100 % recyclebaar zijn. Denk aan floorcovering zoals vinyl, tapijt en laminaat.
  • materialen die u van ons koopt, maar herbruikbaar zijn. Denk aan geprinte peesdoeken voor op de wanden. Aan het einde van hun levensduur zijn deze materialen recyclebaar. 

Zoekt u een Hi-Tech stand van duurzame materialen voor een optimale beursbeleving?
Bent u op zoek naar een creative stand en optimale duurzaamheid?

wij adviseren u graag!

Snel een stand nodig? Als het moet binnen 5 werkdagen, maar 10 werkdagen voor aanvang opbouw geeft meer rust.

Wilt u een offerte voor een circulaire stand?

 

duurzame standbouw       duurzame standbouw 

standbouw met cradle to cradle Stand wanden kan dat?

Veel stand wanden zijn recyclebaar, maar dat vinden wij niet ver genoeg gaan. Wij maken gebruik van de modulaire kaders van het merk AluvisionDit zijn frames gemaakt van aluminium, waarbij 70% gerecycled aluminium is. De kaders kunnen oneindig worden hergebruikt en mocht er schade ontstaan aan de kaders, dan zijn de materialen de grondstof voor nieuwe frames. Dus cradle to cradle.  De frames zijn ook nog eens hybride in te zetten omdat zowel geprint peesdoek als ook panelen zijn te monteren in de frames.  Frames zijn de basis constructies van de stand. Op deze wijze wordt circulaire standbouw de standaard.

Is de stand verlichting energie zuinig?

Nagenoeg alle stand verlichting bestaat uit LED verlichting, belangrijk is om te letten op de juiste kwaliteit van de LED verlichting in verband met kleurechtheid van de LED, zodat de geëxposeerde producten de natuurlijke kleurstelling behouden. In sommige toepassingen maken we gebruik van gasontladingslampen. Hoewel de meeste mensen denken dat LED verlichting altijd de beste oplossing is, weten onze lichtontwerpers als geen ander dat er een aantal toepassingen zijn, waarbij een gasontladingslamp minder energie verbruikt dan een gelijkwaardige oplossing met energiezuinige LED verlichting. In beide toepassingen is er weinig energie verbruik, na inventarisatie van uw doelstellingen en wensen adviseren wij u graag over de keuze van de juiste verlichting.

Wilt u een verhoogde vloer van gerecycled materiaal in uw stand?

Verhoogde vloeren worden toegepast om bekabeling weg te werken en om een chiquere uitstraling van de stand te creëren. Wij maken gebruik van OCTAeco floor. Deze vloer is gemaakt van gerecycled kunststof en is snel te leggen. De OCTAeco floor is geschikt voor bekabeling, heeft u ook water of perslucht aansluiting nodig in uw stand, dan kan een andere vloer een betere keuze zijn; soms kunt u volstaan met alleen een floorcovering, na inventarisatie van uw wensen kunnen wij met u meedenken en u adviseren in de juiste keuze van uw vloer.

Wilt u duurzame floorcovering in de stand?

Onder de noemer floorcovering vallen o.a. tapijt, laminaat en vinyl. Afhankelijk van uw budget, gewenste uitstraling en gebruiksintensiteit kunnen wij u helpen om de juiste keuze te maken. Al deze materialen worden na gebruik gescheiden verzameld en aangeboden voor recyclen. Tapijt wordt verwerkt tot granulaten die worden gebruikt als grondstof voor andere toepassingen. Door te kiezen voor deze materialen verklein je de ecologische voetafdruk van je beursdeelname.

Kunnen jullie ook circulair Meubilair inzetten?

Jazeker ons meubilair is van recyclebaar materiaal. Meubels die we weinig inzetten, huren we bij grote internationale partners en worden doorgaans rechtstreeks op de beurs geleverd. Een aantal meubels hebben we in eigen beheer, dat zijn de veel voorkomende Design meubels die momenteel vaak worden ingezet. Daarmee beperken we CO2 uitstoot door onnodige transport bewegingen van onze partners. Wilt u  nog meer de nadruk leggen op circulair? Vraag dan naar de meubels met het duurzaam label. Een meubilair lijn waarbij PET-flessen een tweede leven krijgen. Duur dit proces van upcycling past deze lijn perfect in circulaire inrichtingsconcepten.

Kan ik de geprinte wanden opnieuw gebruiken?

Artwork op de wanden wordt hoofdzakelijk uitgevoerd met geprinte peesdoeken. Het grote voordeel is dat deze doeken herbruikbaar zijn op meerdere beurzen. We kunnen deze doeken ook opdelen zodat een deel van deze doeken ook inzetbaar zijn in een kleinere stand. We hebben ook klanten die deze peesdoeken na de beurs inzetten in hun showroom. Mochten deze doeken niet meer gebruikt worden, dan zijn ze recyclebaar. 

milieuvriendelijke transport, minder CO2 uitstoot.

Voor transport maken we gebruik van milieuvriendelijke voertuigen; denk daarbij aan voertuigen met een EURO 6 motor. In de meeste gevallen blijven vrachtwagens en opleggers op locatie tot einde beurs en reizen onze medewerkers heen en weer met het meest geschikte voertuig om milieu en medewerkers zo min mogelijk te belasten. Indien we meerdere stands op dezelfde beurs bouwen, proberen we transport te combineren, daarmee beperken we niet alleen CO2 uitstoot, maar kan dat ook een kostenvoordeel voor u zijn. Transport met eigen voertuigen op een kosten efficiënte maar veilige planning.

Zijn de  verpakkingen van onze standmaterialen duurzaam?

Alle materialen voor een stand moeten goed worden verpakt zodat deze tijdens transport niet beschadigen. Daarvoor maken we veelvuldig gebruik van flightcases of andere duurzame, recyclebare verpakkingen. We letten al bij aanschaf van de verpakkingen op recycle mogelijkheden en of de maatvoering "trucksize" is zodat we onze voertuigen optimaal kunnen laden.

Gezonde Crewmaaltijden, lokaal ingekocht.

Onze medewerkers maken vaak lange werkdagen en maken het verschil bij het realiseren van uw stand. Bij grotere projecten nemen wij onze eigen keuken unit mee zodat onze mensen op het door hun gewenste tijdstip gebruik kunnen maken van vers gemaakte gezonde magnetron maaltijden of vers gebakken broodjes. Deze maaltijden worden lokaal bereidt de maaltijden zijn gezond, vers bereid en we zorgen voor voldoende variatie. Uiteraard hebben onze teams hun eigen koffie en thee voorziening bij zich zodat ze ook onze klant van een heerlijk kopje koffie of thee kunnen voorzien bij de oplevering van de stand.

Groene Energie van een lokale leverancier.

Aangezien we stands opbouwen uit modulaire standbouw systemen, gebruiken we geen machines voor het produceren van onze stands. Uiteraard gebruiken we in ons kantoor en magazijnen energie. Daar maken we gebruik van de hernieuwbare  energie van Peter van Roij (Hout Industrie Schijndel) niet alleen duurzaam opgewekt maar wij kopen ook lokaal!

Onze medewerkers zijn getrainde professionals met passie voor hun vak.

Onze medewerkers maken het verschil! Wat wij ontwerpen en beloven, realiseren onze standbouwers en technici op locatie. Jaarlijks worden onze medewerkers getraind op gebied van veilig werken en de nieuwste technieken, zo bent u verzekerd van het beste resultaat voor uw stand. Dat onze mensen veel passie voor hun vak hebben blijkt vaak uit de details, net een stapje meer willen doen, altijd een grote service spirit, zit er een plastic zak in de vuilnisbak? Staan u producten in de spotlight? The details make the difference!

stofvrij werken in de standbouw, kan dat?

Door de combinatie van modulaire wanden en geprinte panelen of doeken toe te passen in onze standbouw, is schuren en schilderen doorgaans overbodig. Een enkele keer moet er toch een plankje of vloerdeel gezaagd of geschuurd worden. Maar ook dan kunnen we stofvrij werken door gebruik te maken van de Festool autostart stofzuigers. Uiteraard gebruiken we deze stofzuigers ook om uw stand netjes op te leveren, wel zo handig!